Söve Uygulaması Nasıl Yapılır

1) Uygulama için gerekli olan el aletleri: Testere,gönye, fırça, spatula, çekiç, çivi, zımpara, metre,polistren levha yapıştırma harcı.

2) Uygulama yapılacak yüzeyler ölçü alınarak belirlenir.Gönye payları hesap edilir.Projeye uygun bir şekilde model çıkartılır ve gönye yardımıyla 45’lik açı verilecek şekilde söve uçları belirlenir.

3) Dış veya iç gönye durumuna göre testere yardımıyla gönye kesilir.

4) Daha önce homojen bir şekilde hazırlanan polistren levha yapıştırıcı harcı söve arka yüzeyine spatula yardımıyla sürülür.

5) Söve projesine uygun bir şekilde yapıştırılır

6) Pencere üst ve yan kenar söverleri oluşturulur

7) Kimyasal yapıştırıcı ile yapıştırılan söve çivi vasıtasıyla uygun bölgelerden sabitlenir ve böylece söveler hem mekanik hem de kimyasal yolla zemine monte edilmiş olur. Çivi ile sabitlenen yerler tamir harcı ile doldurulur.

8) Taşan yapıştırıcılar tasfiye edilir.Akrilik esaslı tamir harcı ile ek yerleri tasfiye yapılır.Tamir harcı ile tamir edilen bölgelerde oluşacak girintiler ve pürüzler fırça yardımıyla tamir harcı inceltilerek sürülür.Kuruduktan sonra zımpara yardımıyla çıkıntılar tasfiye edilir.

9) Pencere yan ve üst bölgeler tamamlanınca denizlik söve modellerinin hazırlanması işlemine geçilir.Denizlik kenarlarının düz bir görüntüden kurtulması için içe ve dışa gönyeli kesimlerle modelin devamlılığı sağlanır

10) Önce söveye 45° açı verecek şakilde ön uçtan arkaya doğru gönye alınır.Kesim yapılır.

11) Daha sonra gönyelenmiş denizlik söve modeli yine düz bir şekilde kesilir.Yine bu kez tekrar ön uçtan arkaya 45° açı ile ikinci kez kesilir

12) Orta kesimde elde edilen parça şekildeki gibi denizlik modelinin uç kısmına kapatılır ve modelimizin dönüşlerde de devamlılığı sağlanmış olur.


.
Bize Yazin
Adiniz*
Email Adresiniz*
Telefon Numaraniz*
Baslik*
Mesajiniz*
uc arti iki kac eder. Rakamla Yaziniz*






.

 








Sitemizi bugün 8 kullanici ziyaret etmistir.